Oroliga tider – men Alfing fortsätter framåt

Alfing Produktion går för högtryck, trots coronavirusets framfart. Med andra ord har det nya året fortsatt på precis samma spår som det föregående.

I december blåste det positiva vindar i Alfings fabriker och företaget tog sikte mot ett riktigt starkt 2020. Och hittills har det sett riktigt bra ut.
– Om vi lägger allt med coronaviruset åt sidan så är vi väldigt nöjda. Orderingångarna på legotillverkningen har varit bra och vi har bland annat fått in ett stort uppdrag, över flera år, där vi ska bygga rullbanor åt en kund, säger Arne Karlsson, försäljningschef på Alfing.
– Vi har också ett pågående projekt med Atea där vi har levererat 25 transportskåp i veckan. Det kommer att fortsätta i ytterligare några veckor till.

I januari sågs arbetsflödet över, vilket resulterade i att rörlasern flyttades från den södra till den norra fabriken. Det kommer att göra flödet jämnare och mer effektivt.
– Dessutom har vi alldeles nyligen investerat i en ny bäddfräs som hanterar större arbetsstycken. Det innebär att vi numera kan erbjuda legobearbetning av stora svetsade detaljer, vilket vi inte har kunnat göra tidigare. Det gör också att vi blir än mer självförsörjande på detaljer till Terris skogsmaskiner, säger Arne.

Vad gäller coronaviruset berättar Arne att det hittills inte har slagit mot Alfings produktion.
– Vi har en stor orderstock för tillfället och klarar oss bra, men vi märker att snaran börjar dras åt. Givetvis följer vi rekommendationer och direktiv från myndigheterna och har gjort de åtgärder som vi kan göra i nuläget. Bland annat att låta delar av tjänstemannasidan arbeta hemifrån, säger han.
– Vi ska fortsatt vara en trygg och stabil partner, även genom den här oroliga tiden. Det är en sak som är säker.

Tillbaka