Säkra it-transporter hos Atea – tack vare Alfing

Att frakta datorer, mobiler och annan it-utrustning ställer höga krav på säkerhet. Det vet it-företaget Atea. Därför anlitade de Alfing för att utveckla och tillverka skåp att transportera sin informationsteknik i.
– Alfing håller vad de lovar, säger Joachim Aronsson, affärsutvecklings- och hållbarhetsansvarig på Atea.

Atea är en av Sveriges största it-leverantörer för både privat och offentlig sektor. I samband med leverans av nya it-lösningar tar de också hand om gammal it från sina kunder.
– All utrustning, laptops, skärmar och telefoner till exempel, fraktas i transportskåp som vi har fått levererade av Alfing, säger Joachim Aronsson.
– En viktig faktor för oss har varit säkerheten. Skåpen skulle vara stötsäkra, låsbara och användarvänliga att öppna och frakta. Vi ville ha dem så robusta som möjligt för att slippa reparationer, men skulle något behöva repareras är det lätt att byta delar.

På Atea arbetar 2 500 medarbetare på ett 30-tal orter över hela landet. Det nordiska distributionscentret ligger i Växjö, bara några mil från Älmhult där Alfing har sina fabriker.
– Vi ville att utveckling och produktion skulle ske hos en lokal aktör och fick tips om Alfing, säger Joachim Aronsson.
– De har tagit fram en produkt som är skräddarsydd för oss. Det är vår design och Alfing var lyhört för hur vi ville att vissa typer av problem skulle lösas så att skåpen skulle bli så användarvänliga som möjligt.

Projektet pågick i ungefär ett halvår och omfattade konstruktion, produktion, montering och design. Ett arbete som Joachim och Atea är nöjda med.
– Alfing har en mycket hög serviceinställning, de är väldigt kunniga och lyssnade på våra önskemål. De kunde direkt säga vad som var möjligt och inte utifrån våra behov. Sedan har de hållit allt som de har lovat under projektets gång. Vi är väldigt nöjda med Alfing som partner, säger Joakim.

Tillbaka