Nu är Alfing ISO14001 certifierad

Nu har vi certifierat oss enligt ISO14001.

Ett miljöledningssystem är ett sätt att organisera miljöarbetet i en verksamhet. ISO 14001 fastställer hur ett miljöledningssystem skall byggas upp och vilka funktioner som skall finnas. Till exempel skall systemet innehålla en grundläggande policy, tidsatta mål i en handlingsplan och även en uppföljning av miljöarbetet. ISO-standarden kräver inte att organisationen är miljövänlig i alla avseenden, men att det finnsen styrning av aktiviteterna utifrån ett miljö-perspektiv och att man arbetar med och förbättrar den verkan på miljö som verksamheten har.

Industrimedarbetare sökes!

Alfing i Älmhult AB är ett företag där affärsidén är konstruktion, tillverkning och försäljning av produkter i främst plåt och rör inklusive ytbehandling och montering. Våra kunder representerar ett stort antal branscher som t ex automation, inredning, logistik, möbler, ventilation och vård. Utöver det tillverkar och säljer Alfing även skogsmaskiner under varumärket Terri och som ett tredje ben förses idrottsanläggningar, universitet och skolor med fasta sittplatser under varumärket Alfing Komfortstolar. Sammantaget skapar denna kundbredd en stabilitet i verksamheten. Alfing är privatägt och omsätter i dagsläget drygt 100 mkr på årsbasis med ca 80 medarbetare.

Inför en fortsatt expansion och för att ersätta några naturliga avgångar så söker vi nu personal till följande tjänster; Laseroperatör, Manuellsvetsare, Pulverlackerare, Robotsvetsare, Verkstadsmedarbetare

Du som söker har helst några års erfarenhet av tjänsten i fråga. Du är engagerad och noggrann i ditt arbete och har en positiv inställning och en hög servicekänsla. Arbetet bedrivs ibland i team varför en god samarbetsförmåga behövs. Arbetet kräver vidare att du är ansvarskännande och att du har lätt för att ta egna initiativ. Erfarenhet av affärssystemet Monitor, truckkörning, arbete med ständiga förbättringar och goda kunskaper i svenska är meriterande till samtliga tjänster. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. För mer information om tjänsterna, se information om respektive tjänst nedan.

Lediga tjänster

Laseroperatörer Planlaser och Rörlaser Vi söker två medarbetare till våra lasermaskiner. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt under skiftgång varför goda kunskaper i ritningsläsning är ett krav. Vi ser helst att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden. Alternativt att du har jobbat med laserskärning och -programmering eller någon annan maskinprogrammering inom verkstadsindustrin i ett par år.

Manuellsvetsare Vi söker en medarbetare till vår manuellsvetsavdelning. Våra manuellsvetsare arbetar mestadels med svetsning i svartplåt av mycket varierande produkter och seriestorlekar i plåttjocklekar upp till 25 mm. Du kommer ibland att arbeta självständigt varför goda kunskaper i svetsning och ritningsläsning är ett krav. Du har jobbat med manuellsvetsning i några år och har erfarenhet av att bygga egna fixturer. Innehav av svetslicenser är meriterande.

Pulverlackerare Vi söker två manuella pulverlackerare till en av våra lackanläggningar. Anläggningen är av bomtyp och i arbetet ingår upphängning, lackering och avplockning av gods samt skötsel av lackanläggningens tvättanläggning. Vi ser helst att du har jobbat med pulverlackering några år. Vidare så ställer arbetet krav på att du har en god fysik.

Robotsvetsare Vi söker en robotsvetsare till en av vår robotsvetsavdelning. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt under skiftgång varför kunskaper i svetsning och ritningsläsning är ett krav. Vi tror att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden och har jobbat med svetsning tidigare. Erfarenhet av robotprogrammering (Motoman och ABB) är meriterande.

Verkstadsmedarbetare Vi söker en medarbetare till en av vår verkstadsavdelning. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt varför goda kunskaper i ritningsläsning är ett krav och erfarenhet av att ställa maskiner är önskvärt. Maskinparken utgörs av excenterpressar, pelarborrmaskiner, svarv, fräs, valsmaskiner, bockmaskiner m fl. Vi tror att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden och har jobbat med liknande maskiner tidigare.

 

För samtliga tjänster gäller även följande:

Start: Visstids- (prov)anställning som startar omgående eller enligt överenskommelse.

Arbetsplats: Älmhult.

Arbetstid/omfattning: Tjänsterna som laseroperatör och robotsvetsare är skiftarbeten, övriga är dagtid.

Lön: Enligt gällande kollektivavtal.

Vid frågor kontakta Petter Bomark 0476-268 04 eller Anders Söderberg 0476-268 07

Din ansökan och vilken tjänst du är intresserad av skickar du till Alfing i Älmhult AB, Box 151, 343 22 Älmhult, eller till info@alfing.se. Tillsättandet av tjänsterna sker löpande.

Välkommen med din ansökan till ett framgångsrikt och växande företag med korta beslutsvägar. Din insats blir av stor betydelse för Alfings fortsatta framgång!

 

Reportage i Verkstadstidningen

Nov 28, 2016

Älmhultsverkstaden som investerat 137 miljoner

Sedan millennieskiftet har Hans Johansson plöjt ned 137 miljoner i sitt företag. – Med en dåres envishet tror jag att investeringar lönar sig, säger han.

I Älmhult är det inte bara den svenska möbeljätten som tillverkar möbler. Även andra företag på orten tillverkar möbler i stora serier.

Företaget Alfing i Älmhult har under årens lopp levererat 200 000 sittplatser. Detta innebär att så gott som varje svensk suttit i en Alfing-produkt, eller legat i en, företaget tillverkar nämligen även 12 000 sjukhussängar per år!

Entreprenören Johansson
– Det är nog så, säger Hans Johansson, ägare av Alfing i Älmhult. Vi tillverkar och säljer våra egna produkter, som bland annat är Terri skogsmaskiner och våra stolar som finns på idrottsanläggningar och i aulor och många andra ställen där man vill ha en smart lösning för många människor. Det är stolar som fälls ner då man skall sitta på dem, och de finns lite överallt.

Investerat 137 miljoner
– Företaget har växt från 2000 kvm i yta och hade inga anställda efter en konkurs då jag tog över 1993. Idag är vi 80 anställda, och har byggt ut under åren så att vi idag förfogar över 11 500 kvm yta här i Älmhult. Sedan millennieskiftet har jag investerat 137 miljoner i företaget. Med en dåres envishet tror jag på att investeringar lönar sig, säger Hans.

Egna produkter som utjämnare
– Vägen har inte alltid varit spikrak. Jag har varit med under de år då hela branschen skakat i sina grundvalar. Man har investerat ordentligt, men så har det blivit nån finanskris och det enda som kommit med posten har varit leveransfakturor på de investeringar man just gjort. Då är det inte kul, men jag har alltid tänkt att kompetent personalen är ett företags viktigaste beståndsdel, så istället för permitteringar har lösningen varit att tillverka egna produkter i väntan på att legouppdragen skall börja komma igen.

Skogsmaskiner
– En sådan utjämningsprodukt är Terri, en smidig skogsmaskin som fungerar både som skördare och skotare. Den går på band och tar sig därför fram i terrängen överallt på grund av sin lätthet. En Terri sägs kunna köras på grumligt vatten! – Finska Valmet gjorde den första prototypen i början på 70-talet. Jag köpte företaget och vi fortsätter att förbättra en fantastisk skogsmaskin, och vi tillverkar i Älmhult cirka 20 stycken årligen och det ökar stadigt på beställningssidan berättar Hans.

Allas problem med grövre plåt

– Vid enstyckstillverkning av detaljer, eller för mindre serier av detaljer i det grövre sortimentet finns det en beskaffenhet med materialet som man inte kommer ifrån. Plåten kan vara av vilken hög kvalité som helst, men spänningen i den obockade plåtdetaljen är olika beroende på om den är skuren på bredden eller längden även från samma ursprungsplåt. Men skall man sedan bocka den, så beter den sig oberäkneligt. Ta en skuren bit med 8 mm i tjocklek. När du skall bocka den, säg i 90 graders vinkel, så blir resultatet 89 eller 91 eller mer! Alla vet att man måste provbocka några bitar innan man får till det exakt! Detta oberoende av vilken kantpress man har. Och även när man kalibrerat in kantpressens parametrar, så skiljer sig bockningsresultatet beroende på var på plåten detaljen är hämtad.

Hans Johanson och kantpressoperatören Senad Pilipovic är nöjda med den nya 400-tonnaren.
– Det är inte särskilt lönsamt att slänga en avancerad och felbockad detalj som du innan skurit i en laser och lagt ner mycket möda på. Särskilt dyrt blir det när man bara skall göra ett litet fåtal av dessa detaljer säger Hans Johansson.

Slut på provbockning
Alfing har under sommaren investerat i en kantpress på 400 ton av Bystronic, med ett tillbehär av det lite ovanligare slaget. Två laserstrålar mäter med oerhörd precision vinkeln under själva bockningen. Kantpressen har en noggrannhet på +/- 0,5 grader och levererar exakthet redan på första stycket. Slut på provbockning alltså!

Imponerande exakthet på en gång utan provbockning sparar pengar.

– Den nya kantpressen har bockningslängden 4100mm och är byggd med utökat verktygsutrymme på 200mm och extra slaglängd för att klara av mycket speciell plåtbockning. Mjukvaran i kantpressen BySoft 7 Bending är sammankopplad med mjukvaran till våra laserskärmaskiner för perfekt anpassade plåtutbredningar och mycket hög precision av bockade detaljer berättar Hans Johansson.

Laservinkelmätning ett dyrt tillbehör?
– Ska man göra en större investering i maskinparken på ett verkstadsföretag får man räkna in några olika parametrar, dels lönsamheten på sikt, en kantpress har ju en väldigt lång livslängd och därför är valet av leverantör viktigt. En annan viktig aspekt är ergonomi, trygghet, och användarvänlighet. Dessutom finns det ofta en större mängd tillbehör för att kunna utforma kantpressen för det egna företagets behov.

Hur har Hans Johansson räknat ut att just laservinkelmätaren kommer att löna sig?
Svaret kommer från entreprenören i Älmhult tveklöst och med ett leende:

– Magkänslan!
Toppbilden: Entreprenören Hans Johanssons företag Alfing förädlar årligen 3.500 ton plåt.

Text & Foto: Industribilder.se

Nu är kantpressen på plats

Nu är den nya kantpressen på plats.

Vår senaste investering en kantpress Bystronic Xpert 400/4100 är på plats i lokalerna. Personal från Jinert lyftteknik och Bystronic ansvarade för lyft och montage av maskinen på plats i lokalerna.

Den nya kantpressen har presskapacitet på 400 ton på bockningslängden 4100mmm. Den är rikligt utrustad med finesser som t.ex. laser vinkelmätning styrsystem med en noggrannhet på +/- 0,5 gr samt 6-axligt bakre anslag. Den är byggd med utökat verktygsutrymme 200mm och extra slaglängd för att klara av mycket speciell plåtbockning. Vidare är den utrustad med Energy Saver System som ett led i vår strävan att minska energislöseri. Mjukvaran i kantpressen BySoft 7 Bending är sammankopplad med mjukvaran till våra laserskärmaskiner för perfekt anpassade plåtutbredningar och mycket hög precision av bockade detaljer.

kantpress2 kantpress3 kantpress4 kantpress5 kantpress6

 

 

 

Ny broschyr för Alfing

Vi har tagit  fram en ny samlingsbroschyr för Alfing Produktion / Alfing Komfortstolar och TERRI.

Den nya broschyren ska dels tryckas på traditionellt sätt men produceras även som e-broschyr för presentation på i olika media.

http://www.sebroschyr.se/AlfingAB/WebView/

 Alfing frontpage-flip

 

 

 

 

 

 

Ny investering

Vi har investerat i en ny kantpress Bystronic Xpert 400/4100

Den nya kantpressen har presskapacitet på 400 ton på bockningslängden 4100mmm. Den är rikligt utrustad med finesser som t.ex. laser vinkelmätning med en noggrannhet på +/- 0,5 gr samt 6-axligt bakre anslag. Mjukvaran i kantpressen BySoft 7 Bending är sammankopplad med mjukvaran till våra laserskärmaskiner för perfekt anpassade plåtutbredningar och mycket hög precision av bockade detaljer.

Xpert_400

 

Industrimedarbetare sökes!

Alfing i Älmhult AB är ett företag där affärsidén är konstruktion, tillverkning och försäljning av produkter i främst plåt och rör inklusive ytbehandling och montering. Våra kunder representerar ett stort antal branscher som t ex automation, inredning, logistik, möbler, ventilation och vård. Utöver det tillverkar och säljer Alfing även skogsmaskiner under varumärket Terri och som ett tredje ben förses idrottsanläggningar, universitet och skolor med fasta sittplatser under varumärket Alfing Komfortstolar. Sammantaget skapar denna kundbredd en stabilitet i verksamheten. Alfing är privatägt och omsätter i dagsläget ca 100 mkr på årsbasis med ca 70 medarbetare.

Inför en fortsatt expansion och för att ersätta några naturliga avgångar så söker vi nu personal till följande tjänster; CNC-operatör, El-/fordonsmontör, Kantpressare, Lageransvarig, Lagermedarbetare, Laseroperatör, Manuellsvetsare, Pulverlackerare/-ställare och Robotsvetsare

Du som söker har ett par års erfarenhet av tjänsten i fråga. Du är engagerad och noggrann i ditt arbete och har en positiv inställning och en hög servicekänsla. Arbetet bedrivs ibland i team varför en god samarbetsförmåga behövs. Arbetet kräver vidare att du är ansvarskännande och att du har lätt för att ta egna initiativ. Instruktioner är skrivna på svenska varför det krävs att du kan formulera dig väl på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av affärssystemet Monitor, truckkörning och arbete med ständiga förbättringar är meriterande till samtliga tjänster. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. För mer information om tjänsterna, se information om respektive tjänst nedan.

För samtliga tjänster gäller även följande:

Start: Visstids- (prov)anställning som startar omgående eller enligt överenskommelse.

Arbetsplats: Älmhult.

Arbetstid/omfattning: Lagertjänsterna och el-/fordonsmontör är dagtid/heltid, övriga är skiftarbeten.

Lön: Enligt gällande kollektivavtal.

Vid frågor kontakta Petter Bomark 0476-268 04 eller Anders Söderberg 0476-268 07

Din ansökan, märkt ansökanhandlingar och vilken tjänst du är intresserad av, skall vara oss tillhanda senast den 9 september. Skicka den till Alfing i Älmhult AB, Box 151, 343 22 Älmhult, eller till petter.bomark@alfing.se

Välkommen med din ansökan till ett framgångsrikt och växande företag med korta beslutsvägar. Din insats blir av stor betydelse för Alfings fortsatta framgång!

Lediga tjänster

CNC-operatör Vi söker en CNC-operatör till våra Quaser Flerop. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt under skiftgång varför goda kunskaper i ritningsläsning och CNC-programmering är grundläggande kompetenskrav. Vi tror att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden och har jobbat med CNC-bearbetning och -programmering i ett par år. Erfarenhet av Edgecam eller annan maskinbearbetning såsom excenterpressning, svarvning, fräsning, rörbockning mm. är meriterande.

El- och fordonsmontör Vi söker en medarbetare till vårt Terriavdelning. Våra Terrimontörer arbetar med allt förekommande montage på våra skogsmaskiner; el, hydraulik och mekanik. Vi behöver nu förstärka avdelningen med en elmontör. Vi tror att du har en fordonsteknisk utbildning i grunden och har jobbat några år med elmontage på fordon. Du har goda elkunskaper och kan läsa elscheman. Erfarenhet av hydraulik- och mekanikmontage är meriterande.

Kantpressare Vi söker en kantpressare till vår manuella kantpressavdelning. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt under skiftgång varför goda kunskaper i ritningsläsning är nödvändigt. Vi tror att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden och har jobbat inom tillverkningsindustri i några år. Vi ser helst att du har erfarenhet av att ställa maskiner och har maskintekniska baskunskaper. Eftersom vi även har robotkantbockning så är erfarenhet av robotprogrammering (Motoman eller ABB) meriterande.

Lageransvarig Vi söker en lageransvarig till vårt lager. På vårt lager arbetar vi med montering, packning, viss planering, transportbokningar samt in- och utleveranser av mycket varierande produkter. Du kommer att ansvara för ett team på 5 personer som jobbar med detta under tidvis pressade förhållanden vilket ställer krav på att du har dels erfarenhet av de olika förekommande momenten, dels är stresstålig, flexibel och har goda ledaregenskaper. Truckkort är ett krav. Kunskaper i engelska och/eller tyska är meriterande.

Lagermedarbetare Vi söker en medarbetare till vårt lager. Vår lagerpersonal arbetar med montering, packning samt in- och utleveranser av mycket varierande produkter. Du kommer ibland att arbeta självständigt varför truckkort är ett krav. Du har jobbat med packning några år och har även erfarenhet av enklare montering.

Laseroperatör Vi söker en medarbetare till vår plåtavdelning. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt under skiftgång varför goda kunskaper i ritningsläsning och laserprogrammering är grundläggande kompetenskrav. Vi tror att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden och har jobbat med laserskärning och -programmering, och då helst med Bystronic lasermaskiner, i ett par år. Eftersom vår plåtavdelning även inkluderar två Pullmax stansmaskiner så är erfarenhet av stansning meriterande.

Manuellsvetsare Vi söker en medarbetare till vår manuellsvetsavdelning. Vår manuellsvetspersonal arbetar mestadels med svetsning i svartplåt av mycket varierande produkter och seriestorlekar i plåt upp till 25 mm. Du kommer ibland att arbeta självständigt varför truckkort och goda kunskaper i ritningsläsning är ett krav. Du har jobbat med manuellsvetsning några år och har erfarenhet av att bygga egna fixturer. Innehav av svetslicenser är meriterande.

Pulverlackerare/ställare Vi söker en pulverlackerare/ställare till en av våra lackanläggningar. Anläggningen är av conveyortyp och står inför en modernisering av dess styrsystem där du kommer att få ta en aktiv roll. Vidare så kommer du att jobba i produktionen och där ansvara för kvalitén samt att arbeta med metodförbättringar inom arbetsområdet. Det är ett krav att du har jobbat med pulverlackering några år och även har något eller några års erfarenhet som ställare och utvecklare av hängteknik. Erfarenhet av Corona är meriterande.

Robotsvetsare Vi söker en robotsvetsare till en av vår robotsvetsavdelning. Personen som söker skall kunna arbeta självständigt under skiftgång varför kunskaper i svetsning och ritningsläsning är grundläggande kompetenskrav. Vi tror att du har en verkstadsteknisk utbildning i grunden och har jobbat med svetsning tidigare. Erfarenhet av robotprogrammering (Motoman och ABB) är meriterande.

Välkomna att besöka oss på industrimässa i Växjö 9-10 september

Vi ställer på EuroExpo Industrimässa i Växjö 9-10 september

Mässadress: Tipshallen 1X2, Värendsvallen, 352 46 Växjö

Öppentider kl 09:00-17:00

Vi ställer ut - Växjö

Vi tackar alla besökare

Vi tackar alla besökare och intresserade som kom till vår monter på mässan i Helsingborg.