Alfing i Älmhult AB expanderar – bygger ut med ny fabrik

Alfing i Älmhult AB har fördubblat sin omsättning sedan 2017.
Nu fortsätter expansionen med nya lokaler tack vare ökad försäljning och stor efterfrågan på den senaste skogsmaskinsmodellen Terri 3.
   – Vi är inne i en expansiv fas, säger Claes-Göran Claeson, vd för Alfing.

Alfing i Älmhult AB ägs av Jönköpingsbaserade investeringsbolaget Inev. Under paraplyet finns även Alfing Seating och Terri. Nu görs en rejäl satsning med nybyggnation av nya lokaler för att möta marknadens efterfrågan av den populära skogsmaskinen Terri 3.

Bygglovet är beviljat och spaden sätts i marken runt semestern. De nya lokalerna är sedan beräknade att tas i bruk under tidig vår 2023. När allt är klart kommer 3 200 kvadratmeter att stå klara fördelade på monteringshall, reservdelslager, kontor och personalutrymmen.
– Lokalerna innebär ett stort lyft, framför allt logistikmässigt, och det är väldigt glädjande att våra ägare vill göra den här satsningen, säger Hans Johansson, produktutvecklare Terri.
– Vi ser oerhört positivt på marknaden och det här ger oss fina möjligheter att fortsätta växa.

Terri 3 har, sedan modellen lanserades i april förra året, fått stor genomslagskraft. Den smidiga maskinen, som går att få som skördare, skotare eller kombi, är idealisk i beståndsgående gallring. Med bland annat 20 smarta innovationer jämfört med den senaste maskinmodellen, lågt marktryck och hög markfrigång har den blivit en stor favorit hos många skogsmaskinförare.
– Utbyggnaden innebär fantastiska möjligheter för oss. Förutom tillverkning i egna lokaler, med bra materialflöden och alla hjälpmedel nära till hands, kommer vi även att satsa på ergonomiskt framtagna monteringplatser och bra arbetsmiljö, säger Arne Isaksson, sälj- och marknadsansvarig på Terri.
– Vår marknad växer, både i Sverige och exportmässigt, och vi märker tydligt att det ligger i tiden med robusta maskiner för skonsam gallring.

Alfing i Älmhult AB har i dag två stora fabriker i Älmhult anpassade för legotillverkning, produktion av stolar och läktare samt tillverkning av skogsmaskiner. Med den nya utbyggnaden kommer den totala fabriksytan att bli 25 000 kvadratmeter.
– Nybyggnationen ger även positiva sidoeffekter för både Alfing och Alfing Seating, säger Claes-Göran Claeson som tror att företaget kommer att behöva nyanställa runt 20 personer innan året är slut.
– Att produktionen av skogsmaskinerna kommer att förläggas i den nya byggnaden innebär att övriga verksamheter nu får mer och större utrymme i våra nuvarande lokaler.

Tillbaka