Max Stenberg, produktionsledare

För sju år sedan stegade Max Stenberg in på fabriken i Älmhult. I dag är han fortfarande kvar, i rollen som produktionsledare, och trivs särskilt bra tack vare sina goa och yrkesskickliga kollegor. Max är 34 år gammal, bor i Broby med sin sambo och deras två barn.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?
– Jag går igenom körplaneringen, tittar på kapacitet och beläggning flera gånger per dag. Det är också min uppgift att, tillsammans med duktiga kollegor förstås, se till kunderna får vad de önskar i rätt tid och med rätt kvalitet. Jag kollar eventuellt uppkomna problem och rättar till det som kan vara fel. Utöver det har jag även hand om bland annat rekrytering och rehabilitering i produktionen.

Vad gillar du bäst med jobbet?
– Att få jobba med extremt yrkesskickliga medarbetare. Jag imponerades av det från första stund. Det är enkelt att arbeta och göra ett bra jobb när man har bra människor runt omkring sig. Av arbetsuppgifterna är det roligast när det dyker upp nya projekt, om det är från befintliga eller nya kunder spelar ingen roll.

Vad får dig att trivas så bra på Alfing?
– Jag gillar att jobba nära där det händer, där varje beslut gör skillnad. Jag tror inte att det har gått en dag utan jag lärt mig något nytt och det går inte att sluta imponeras över hur skickliga alla är. – Dessutom har jag alltid uppskattat den framåtlutning som Alfing har, det har hela tiden utvecklats i rätt riktning på företaget.

Vad gör du helst utanför jobbet?
– Jag tycker om fiske och fotboll. AIK är mitt lag. Fram till pandemin åkte jag till Stockholm för att kolla på matcherna så ofta jag kunde.

Vilka tar hem Allsvenskan i år?
– Även om det smärtar ett AIK-hjärta är nog Djurgårdens IF det största hotet. Särskilt efter att jag tittade på deras match mot Malmö FF här om dagen.

Tillbaka