Unikt förhållande väver ihop Texo och Alfing

Texo satsade globalt och gav duktiga leverantörer mer tillit. Det har fått företaget att växa så det knakar.

Texos senaste tre år har varit väldigt framgångsrika. Omsättningen har ökat från 50 till 120 miljoner kronor och ungefär 95 procent av produktionen går i dag på export, världen över. Produktionsmodellen är densamma som tidigare. Däremot har utvalda leverantörer fått alltmer förtroende och ansvar.

– Förr köpte vi material från underleverantörer som vi själva fick lackera och färdigställa. I Alfing har vi en partner som levererar färdiga detaljer och i deras moderna maskinpark finns stora möjligheter. Det är någonting som vi uppskattar väldigt mycket, säger Anders Svensson, vd på Texo. Verksamheten utgörs av två affärsområden. Dels tar Texo fram automatiserade lösningar för lagerhantering, dels tillverkas industriella vävmaskiner som används för att framställa pappermaskinsbeklädnad. Alfing levererar till båda segmenten.

– Alfing är ett typiskt entreprenördrivet företag med stort engagemang. Det spelar ingen roll vem man pratar med, alla är fokuserade och det är aldrig några tveksamheter, säger Anders Svensson. Fabrikerna ligger bara några stenkast från varandra och närheten är en viktig del i det fina samarbetet. Anders Svensson berättar att grannskapet inte bara har logistiska fördelar, utan även att Alfing snabbt finns tillgängliga om Texo behöver bolla idéer och lösningar.

– Vi har ett unikt förhållande på många sätt. Vi betraktar inte Alfing som vilken leverantör som helst, utan det är ett partnerskap där vi hjälper varandra.

Tillbaka