Ny kund väljer Alfing för komplett tillverkning

Alfings stora bredd lockar nya kunder. Nu väljer Centab att förlägga hela tillverkningen av deras stoftavskiljare C-200 i den älmhultska fabriken.

Centabs stoftavskiljare går att hitta i träslöjdsalar, på snickerier och mekaniska verkstäder – såväl i Sverige som internationellt. Efter att den tidigare leverantören inte levererade som de skulle är det nu Alfing som får förtroendet för den kompletta produktionen.
– Det gäller vår storsäljande stoftavskiljare C-200. Vi har fått ett väldigt bra intryck av Alfing och hittills har allt fungerat jättebra, säger Jan-Henrik Svensson, vd på Centab, som redan nu öppnar för att låta Alfing tillverka fler produkter åt företaget i framtiden:
– Det är i alla fall planen. Nu i mars kommer vi att titta på ytterligare en produkt som de kan ta över produktionen på.

Centab, med sin bas i Mariestad, har anor sedan 1980-talet. Den största delen av tillverkningen går på export, men deras produkter går också att hitta i Sverige där de har ungefär 40 procent av marknaden.
I Alfings nya uppdrag ingår såväl tillverkning som produktritning, och så småningom även lagerhållning.
– Det är så vi har haft det tidigare och det är så vi vill ha det. Tanken är att vi i framtiden ska lagra produkterna hos Alfing som vi sedan kan avropa ifrån, säger Jan-Henrik.

Tillbaka