Noggrannhet och professionalitet tog Alfingstativ till USA

Från Vislanda, via Älmhult, hela vägen över Atlanten. Det är småländsk innovationskraft som ligger bakom maskinstativet som levererades till ett amerikanskt sågverk.

Det är många komponenter som ska klaffa för att ett sorteringsverk ska fungera rätt. Stock ska bli plankor och brädor, som ska skannas och sorteras, för att sedan fördelas i rätt hyllfack. C. Gunnarssons Verkstad (CGV) fick uppdrag att leverera ett maskinstativ till ett sorteringsverk till en kund i USA. Då tog de hjälp av Alfing.
– Ett sorteringsverk är stort, säkert 100 meter långt, och innehåller många maskiner. Maskinstativet som Alfing byggde åt oss fungerar som en inmatningstransportör till ett facksystem i sågverket, säger Sven Karlsson, gruppchef konstruktion på CGV.

CGV är ett familjeägt företag med bas i Vislanda, Småland. I över 60 år har de tillverkat och levererat utrustning och helhetslösningar till sågverksindustrin. Samarbetet med Alfing är nära. Vanligtvis anlitar de Alfing för skärande bearbetning, men nu var uppdraget mer komplext.
– Ofta sköter vi montering och den biten själva. Men den här gången ställde vi frågan till Alfing om de kunde leverera en helhetslösning med material, beskärning, svets och montering. Och det var inga problem alls, säger han.
– Vi har en väldigt öppen dialog med Alfing, de är enkla att arbeta med och i det här projektet fungerade allting jättesmidigt. De är professionella och noggranna. Det är därför vi återkommer till dem, säger Sven Karlsson.

Det småländska samarbetet pågick under två månader och i oktober 2018 skickades lasten över Atlanten i bulkcontainrar.

Tillbaka