Nästa station: Alfing

Har du sneglat upp i tågvagnen för att titta var nästa stopp är? Klart att du har. I ett renoveringsprojekt byts inredningen i flera äldre X2000-vagnar ut, däribland displayen. Ett arbete som Alfing har varit delaktigt i.

Ljungby Komposit anlitades för att tillverka nya kåpor till displayerna som finns på X2000-tågen. När företaget förstod att det krävdes plåtdetaljer till fästningslösningen i kåpan kopplades Alfing in.
– Vår kund hade ett grundförslag, men vissa delar gick inte att lösa rent produktionsmässigt. Då hjälpte Alfing till att optimera konstruktionen i plåtdetaljerna, säger Thommy Rosberg, vd på Ljungby Komposit.
– Får vi inga färdiga ritningar på hur en plåtdetalj ska se ut kan Alfing vara med från början i tillverkningen. De finns alltid tillgängliga för att rita och konstruera.

Projektet innebär en upprustning av inredningen i flera äldre X2000-vagnar. Ett arbete som spås ta 3–4 år. Men displaylösningarna på tågen är långt ifrån det enda samarbetet företagen emellan. Totalt löper mellan 50 och 60 olika artiklar genom Alfings produktion med adress Ljungby Komposit.
– Vi kör mycket lågvolymserier. En del tillverkas en gång om året, andra varje vecka. Den flexibiliteten är viktig för oss, att vi kan komma med allt emellan 10 och 300 detaljer varje gång, säger Thommy Rosberg.
– Alfing är vårt förstahandsalternativ när vi behöver detaljer i plåt. Deras kompetens i kombination med supporten fungerar utmärkt.

Så nästa gång du åker med ett X2000-tåg – ta en extra titt på displayen som visar nästa station. Där kan Alfing ha haft ett finger med i spelet!

Tillbaka