Helhetslösningar för Logevo

Logevo blev uppköpt, bytte inriktning och såg över sina leverantörer. Då fick Alfing ett allt större förtroende.

När Texo Application blev uppköpta för drygt två år sedan förändrades mycket på företaget. Det bytte namn till Logevo och skiftade fokus från att leverera industrilösningar till att arbeta direkt mot varuhus. Det innebar också att de valde att samarbeta med leverantörer som kan erbjuda helhetslösningar.
– Vi och Alfing har en lång historia företagen emellan. Det har varit ett transparent samarbete med öppna kort och det tror jag har varit en bidragande faktor till att det fungerar så bra, säger Gustav Gydell, inköpare på Logevo.
– I våra system har vi ett antal maskiner där Alfing är leverantör. Det är alltifrån små detaljer, som fästen till givare, till stora och kraftiga balkar till maskinerna. Vanligtvis ritar vi upp detaljerna som vi vill ha och de tar fram dem, men ibland kommer Alfing med input utifrån sin expertis inom bearbetning.

Logevo tillverkar och installerar helautomatiserade lagersystem. Just nu arbetas det på ett pilotprojekt i Norge med ett system som så småningom ska komma att användas i varuhus världen över. Där är Alfing med och tar fram plåtdetaljer. Till ett projekt i Slovakien fick företaget ett större ansvar.
– Alfing är med i ett mindre arbete där de har fått ansvar för att köpa in alla komponenter till en rullbanelina. Vi har stått för implementeringen av linan medan de har hjälpt till med både montering och inköp av detaljer.

Att Logevo ser Alfing som en pålitlig samarbetspartner går inte att ta miste på.
– Alfing har genom åren tagit oss framåt och under mina fem år på Logevo har samarbetet bara blivit bättre. Det känns som att båda verksamheterna har höjt sin kvalitet, säger Gustav Gydell.

Tillbaka