Du har säkert suttit i en Alfingstol

Att Alfing levererar kvalitetsdetaljer i plåt vet många om. Färre känner till att företaget dessutom tillverkar och säljer såväl teleskopsläktare och läktarstolar till arenor som hörsalsstolar till universitet och högskolor.

Möbelföretaget SOMA, skogsmaskintillverkaren Terri och Alfing Komfortstolar. Tre fritt levande Alfing-varumärken som alla står på egna ben, men med det gemensamma att allt material tillverkas i företagets fabriker.

Alltifrån skolor och universitet till idrottsarenor och kulturhus vänder sig till Alfing Komfortstolar för att inreda hörsalar och läktare. Totalt har över 200 000 sittplatser levererats till hela landet vilket förmodligen innebär att så gott som varenda svensk har suttit på en läktare eller stol som tillverkats i Älmhult.
– Varumärket har funnits sedan 1960-talet och är känt på marknaden. Bara de senaste åren har det hänt mycket. När det är stressigt och tajt i planeringen är det en fördel att vara en del av ett så stort företag, säger Kent Johansson, säljare på Alfing Komfortstolar.

Förra året fick Alfing Komfortstolar verkligen leva upp till sitt rykte om att vara lösningsorienterat. Idrottens hus i Helsingborg skulle inredas enligt ett skräddarsytt koncept med teleskopsläktare och den manuellt fällbara stolen Stadion Comfort.
– Det är drygt 1 800 sittplatser där vi har tagit fram en lösning som gjort att vi har kunnat använda den befintliga balken och konstruerat en ny infästning för stolsrygg och sits. Att vi återanvände balken gjorde att vi sparade på miljön.
– Det är ett projekt som verkligen bevisar att vi är ett företag som kan anpassa produkten efter våra kunders behov.

Kent Johansson väljer framför allt att framhålla personalstyrkan som en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Men även fabrikskapaciteten har en stor del i att Alfing har anlitas till de stora arenaprojekten runt om i Sverige.
– Vi har hand om hela produktionsprocessen, konstruktion, tillverkning och montering, vilket gör att vi kan skräddarsy våra stolar och läktare. Det är en styrka som vi är mycket stolta över.

Tillbaka