Vad gör en inköpare på Alfing?

Två fabriker. En inköpschef.
Stefan Ejsing ser till material som plåt, rör, tyger, stoppning och trädetaljer finns på plats i fabrikerna. Sina styrkor i rollen hittar han i sin tydlighet, effektivitet och analysförmåga.
– Jag ser min roll som en servicefunktion till produktionen och säljarna. Fungerar inte inköpen så hackar hela kedjan, säger han.

Vad innebär rollen som inköpschef?
– Jag ansvarar för Alfings alla inköp så att vi i slutändan kan erbjuda bra och konkurrenskraftiga produkter. Miljö och kvalitet är två nyckelord som genomsyrar hela företaget, vilka jag alltid måste ta hänsyn till.
– De främsta inköpen rör Alfing, men delar av inköpen till skogsmaskinerna ligger också på mitt bord.

Hur ser en dag på jobbet ut?
– Jag skickar förfrågningar, gör inköp och kontrollerar status på inköpsordrar. Jag arbetar också med ständiga förbättringar som underlättar både mitt och hela företagets arbete. Vi är måna om att utveckla och vill ligga i framkant vad gäller miljö, säkerhet och kvalitet.

Vilka är de stora utmaningarna?
– Att prioritera rätt och att kunna förutse var eventuella problem eller brister kan uppstå.

Vad gör du helst på fritiden?
– Jag tycker om jakt och fiske och försöker komma ut och springa tre gånger i veckan. Men med familj är det inte alltid så lätt att hinna med och ibland är det rätt skönt att bara lägga sig i soffan och titta på någon serie på Netflix

Tillbaka