Så ska Terris leveranstider kortas

Varje månad rullar leveransklara skogsmaskiner ut från Alfingfabriken. Sedan i somras kan även de största maskindetaljerna produceras i fabriken – med hjälp av den nya bäddfräsen från Doosan.
   – Det förkortar leveranstiden ytterligare, vilket är ett jättelyft för oss, säger Magnus Hansson på Terri.

Sedan 2009 tillverkas och utvecklas Terris skogsmaskiner i Älmhult. Ett partnerskap som får produktionen på Alfing att blomstra i form av att fabriken aldrig behöver stå still, oavsett orderingångar.
För en dryg månad sedan investerades en ny bäddfräs till företaget. Den kommer att korta Terris leveranstider avsevärt.
– Nu kan vi tillverka och bearbeta de allra största detaljerna, såsom boggilådor och midjor, på hemmaplan, säger Magnus Hansson.

Det finns fler stora fördelar att ha all tillverkning under samma tak. Snabba beslutsvägar och – inte minst – produktutveckling.
– Ofta kommer våra kunder med förslag och idéer på ändringar. Nästa steg är att testa idén genom att skissa upp den. Där tar vi hjälp av Alfings konstruktörer som tar det från en skiss till en datorritning som är redo att läggas ut för produktion under samma dag. Och att kunna ta ett beslut på dagen är unikt i den här branschen.

Med Alfing i ryggen höjs dessutom kvaliteten på maskinerna.
– Ser vi att något behöver ändras är det bara en dörr emellan. Samarbetet mellan företagen har alltid fungerat bra. Den nya bäddfräsen förkortar leveranstiden ytterligare, vilket är ett jättelyft för oss.

Tillbaka