Hej då Transpo – Hej hej Alfing!

Den 1 januari blir Transpo officiellt Alfing. Men vad innebär det i praktiken?

Det har gått över ett halvår sedan Transpo Konstruktion köptes upp av Alfing i Älmhult. Fabrikerna är synkade, produktionen i full gång, men det är först vid årsskiftet som sammanslagningen blir officiell.
– Det som händer är att Transpo försvinner och går in och blir Alfing. För våra partner gäller det att de ser till att all korrespondens sker med Alfing, säger Arne Karlsson, försäljningschef.

Sedan affären blev klar i våras har det hänt mycket på företaget. En ny grafisk profil, en ordentlig satsning på marknadsföring och, framför allt, en starkare organisation.
– Det har varit en häftig resa. Viktigast var Elmia Subcontractor som vi arbetade mot hela hösten. Vi tror att budskapet om att vi är en pålitlig samarbetspartner med en mix av produktionsgrupper har gått fram.

Vad är det som kommer att hända nu efter årsskiftet?
– Transpo försvinner och blir en del av Alfing. Alfing Syd, som vi kallar det. För våra partner gäller det att lägga upp Alfing som kund och leverantör. Det gamla organisationsnumret försvinner, liksom alla gamla skyltar.

Tillbaka