Alfing tar sikte på ett riktigt bra 2020

Det är positiva vindar som susar förbi fabrikerna. Ett fantastiskt Alfing-år är snart till ända. Och det finns mycket att se fram emot under 2020.
– Det kommer att bli det stora året för Alfing, då har allt satt sig till hundra procent, säger vd Claes-Göran Claeson.

För knappt ett år sedan blev Transpo en del av Alfing. Sedan dess har det gjorts stora framsteg på försäljningsavdelningen samtidigt som produktionen har arbetat stenhårt för att förbättra fabrikernas flöden. Det är ett starkt 2019 som Claes-Göran Claeson nu summerar.
– Vi har gjort ett kanonår. Det har varit mycket nytt efter fusionen, men det har gått jättebra. Det är inte alltid lätt att vara vd på ett företag, men Alfing är bra på att ta till sig nya idéer och alla jobbar mot samma mål. Då blir min roll enkel, säger han.

Under 2019 har det inte gjorts några direkta maskininvesteringar. Men bakom kulisserna pågår ett utvecklingsarbete för att förstärka bearbetningsdelen.
– Vi tittar alltid på ny teknik och just nu sneglar vi mot en fleroperationsmaskin. Vi har redan nu två stycken, men känner att det är läge för ytterligare en som är större och bättre. På så vis kan vi göra mer åt kunden, på kortare tid, säger Claes-Göran och nämner också planerna att investera i en ny lasermaskin.

Det är med optimism Claes-Göran tittar i spåkulan. Han ser framför sig ett kommande kanonår.
– Får vi till investeringarna och fortsätter i den takt som vi har nu så står vi starkt rustade för framtiden. Det ska verkligen bli spännande att se vart det tar vägen. Tack vare att vi tillverkar egna produkter tror jag inte att en eventuell konjunkturnedgång kommer att påverka oss.
Målet är inställt på att ta fler marknadsandelar.
– Vi ska bli ännu bättre på att öka leveranssäkerheten och få till ännu snabbare flöden. Det i sin tur ska leda till ökad försäljning.

Vad önskar sig en Alfing-vd av jultomten?

– Min förhoppning är att vi ska bli tajtare med våra partner. Det är bra nu, men allt går att finslipa för att göra projekten ännu mer kvalitativa. När vi får svåra och avancerade projekt till oss, det är då vi lyckas som allra bäst.
– Men överst på önskelistan är att våra medarbetare fortsatt engagerar sig i att utveckla företaget. Vi har en låg personalomsättning och det är många som söker sig hit. Som vd på företaget känns det fantastiskt kul.

Tillbaka