Alfing rustar för framtiden

Nya maskininvesteringar, stort miljöfokus och högt produktionstempo. Trots pågående pandemi har Alfing haft en framgångsrik vår, sommar och start på hösten.
– Det är mycket tack vare vår engagerade personal som verkligen har varit på hugget genom hela perioden, säger vd Claes-Göran Claeson.

Du som följer Alfing i Älmhult i sociala medier har sett bjässen göra entré i fabriken. Den nya bäddfräsen från Doosan väger in på smått overkliga 24 ton och har en lastkapacitet på 3,5 ton. Investeringen innebär att Alfing kan bearbeta ännu större detaljer.
– Det är en framtidsinvestering och sista pusselbiten för att nå nästa nivå. Vi är redan extremt duktiga på att hjälpa kunder med konstruktioner och produktionsanpassningar. Nu stärker vi vårt erbjudande ytterligare, säger Claes-Göran.
– Vi har dessutom fantastiskt kompetenta operatörer till maskinen och är redo att ta in nya jobb.

Vilka kunder kommer att kunna dra nytta av den nya investeringen?
   – Kunder med större konstruktioner som kräver bearbetning. I första hand maskintillverkare och tillverkare av automationsutrustning.

Försommaren innebar så gott som full beläggning i fabriken. Mycket tack vare att många av de stora kunderna fortsatte i ett bra tempo.
– Vi fick bland annat ökad orderingång på sängar till vården. Det är alltid en stolthet att bidra till sjukvården, inte minst i tider som dessa.

Har du något annat spännande att berätta om?
   – Vi har en ny kraftfull fiberlaser på 12 kW som klarar större format. Den kan matas med plåtformat på 4×2 meter. Det är inte många företag som har en sådan kapacitet.
– Sedan har vi jobbat stenhårt med vårt miljöarbete. Nu kan jag glatt meddela att vi har nått våra högt uppsatta mål!

Tillbaka